Tro, håp og kjærlighet

fullsizeoutput_2e2e
La Zenia, Spania

 

«Hvis du ikke liker situasjonen – snu den».

 Francis Underwood, House of cards

 

Riktig god torsdag!

Etter deilige 17. mai- og pinsedager i idylliske La Zenia sammen med Tommy, Ståle og min kjære Sten, var jeg mentalt oppladet og klar til å få overstått pankreatektomi. Men da jeg kom hjem fra ferien, smalt døra rett i fleisen på meg.

(Pankreatektomi vil si å fjerne bukspyttkjertel, milt, deler av tarm og galleganger. Du kan lese mer om det ved å trykke her)

Operasjonsdatoen blir senere enn antatt. Foreløpig er den planlagt 19. juni, men ingenting er spikret enda. Jeg vet ikke når den endelige avgjørelsen blir tatt.

Faen, tenkte jeg. Faen! Flere dager med venting, gruing og usikkerhet. Jeg var så innstilt på å få «bruk-og-kast»-konseptet overstått nå. Finne ut om operasjonen ble vellykket eller ei, og eventuelt planlegge framtiden etter hva enn resultatet måtte bli. Faen altså! 

Det er frustrerende å ikke ha noen konkret dag å forholde seg til. Dette er jo noe jeg burde være god på, etter å ha stått i ymse andre helsekøer. Men jeg synes kreftutviklings-tanken er tung å forvalte på en sunn måte. I alle fall dersom man heter Silje og har temperament.

Det meldte seg flere spørsmål inni meg: Hvor skal jeg finne krefter til å vente? Hvordan kan jeg endre tankene mine, slik at det blir lettere både for meg selv og ikke minst omgivelsene? Det ble viktig for meg å forsøke å håndtere den siste delen av ventetiden bedre enn den første. 

Francis hadde et godt poeng; Jeg måtte snu situasjonen. Etter litt tankesortering landet jeg på at det tross alt er èn vesentlig fordel ved en senere dato: Jeg får tid til å bli sterkere, jeg får flere dager med trening og mat. Store inngrep krever at du er sterk nok til å gjennomføre, så her hadde jeg faktisk noe å vinne. Så snart den tanken var sådd, ble det greiere å forholde seg til de kommende ukene. Karismatiske Francis var ingen moralens høyborg, det skal sies, men visse elementer av filosofien hans duger for meg! 

Tiden etter forrige innlegg har vært både vond og fin. Den har rommet så mye. Det er dager jeg knapt orker stå på beina, jeg føler at kroppen nærmer seg en kollaps, og psyken er flatkjørt. Og så er det dager hvor jeg er litt mer meg selv igjen. Jeg kjenner glede ved ting, organene er litt lydigere og jeg aner en antydning til optimisme. Jeg ønsker så intenst å tro at ting skal bli litt bedre etterhvert. 

De fleste dagene innehar begge de sjelelige komponentene, gjerne i en kombinasjon jeg ikke helt vet å forstå. Det finnes sikkert piller for slikt, men vet du hva den beste medisinen for meg er? Det er all kjærligheten, aksepten og forståelsen dere viser. At jeg kan få si ting som de er, og likevel få så fine kommentarer og hilsener, varmer. At dere leser, liker og deler betyr så uendelig mye. Det gir både styrke og pågangsmot. Tusen takk!

Vil du lese mer om solskinnsgutta? Trykk her

Reklame

12 kommentarer om “Tro, håp og kjærlighet”

 1. Den gode jenta uttrykker seg igjen på en så flott måte – utrolig hva du skriver slik at vi vanlige kan sette oss inn i situasjonen din – iallfall litt – at du greier det du greier ved å snu tankene 🤗. Alle mine ønsker at du greier en kronglete med venting. Positivt med sommer også. Jeg «kjenner» deg likesom uten å gjøre det – men er du av samme kaliber som mamma så er det kun positivt (selv om det er flere mannsaldrer siden vi gikk på skolen i vest). Har stor tro på at du greier dette også – flotte jente – lykke til 🌸🌸 Klem fra Solla Sendt fra min iPhone

  Likt av 1 person

  1. Tusen hjertelig takk, Solveig! ❤️ Jeg er innmari heldig som har slik mamma rundt meg, hva skulle jeg vel gjort uten henne? Styrken og livsgleden hennes er beundringsverdig, og veldig motiverende. Masse varme klemmer ❤️

   Liker

 2. Du e altså bære heilt utrolig..😊..tenk å klare å mobilisere så masse krefter og pågangsmot, når du har så mye motgang..!?
  ..masse..masse lykke til!!😚 ..detta klare du nok også☺..stor klæm❤

  Likt av 1 person

  1. Tusen takk, tante Evy! ❤️ Prøve så godt eg kan, så får eg vel se etter hvert om eg når målet ❤️ Stor klem (håpe sol skinner og graderstokken kryp oppover i nord i dag!)

   Liker

 3. Kjære sterke Silje. Du e bare helt rå, fantastisk og utrolig sterk i alt dette du står i. Dette kommer du til å klare, gang på gang henter du fram positive tanker som letter litt på dagene dine. Eg sender så masse varme og gode klemmer til deg. Så glad på dine vegne at du fikk
  en fin ferie sammen med Sten og vennene deres. Supert. Dette va nok bra for psyken. Stå på videre.

  Likt av 1 person

  1. Tusen tusen takk, kjære May-Tove! ❤️ Du e så raus og flink til å gi oppmuntrende ord og tanker ❤️ Sette så stor pris på! Håpe du kan nyte sola i dag ☀️ Masse varme klemmer til flotte deg ❤️

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s