Den fineste gaven

 

IMG_6509

I jula i fjor hadde vi et hyggelig vennelag. Vi spiste, spilte spill og koste oss. Vi hadde såvidt passert årets mørkeste dag, og jeg var begynt å tenke på de lysere som skulle komme. Som jeg ønsket at jeg skulle få oppleve dem.

Det var min runde, så jeg ba alle om å si høyt en forhåpning de hadde til året som skulle komme. Det ble min tur, jeg hevet glasset og sa: «Jeg skåler for et nytt organ». Men inni meg hersket den såre tvilen.

I år skal jeg skåle for at ønsket mitt gikk i oppfyllelse. Jeg fikk den mest dyrebare gaven man kan få. Flere dager.

I år skal jeg skåle for at resten faller litt bedre på plass. At formen blir bedre, at etterdønningene roer seg, at jeg kan se framover. Transplantasjon er ingen enkel prosess, om enn hvor takknemlig man er. Mye skal leges, mange alvorlige skader og bivirkninger skal jeg leve med, og en god del tankegods må bearbeides.

I år skal jeg heve glasset for de som venter. For de som kjemper sin livskamp.
Og for dem som gir den fineste gaven.

Jeg skal tenne mine 2 hellige lys. Ett for donor og ett for hennes pårørende. Jeg får aldri vite hvem de etterlatte er, men jeg kan levende forestille meg sorgen og tapet deres. Var hun kjæreste, mor, datter eller søster? Jeg håper de som sitter igjen kan kjenne varmen fra lysene og fra hjertet mitt.

Ønsker deg ei riktig god jul!

 

Reklame

10 kommentarer om “Den fineste gaven”

 1. Kjære Silje. Takk for at vi fikk hilse på deg i høst, en sterk jente som vi ble så
  glad i. Du er et unikum, varm og vakker. Vårt juleønske for 2017 og for året 2018 som
  ligger framfor oss, er at dine utfordringer for helseplagene vil avta og at ting retter
  på seg. Masse varme klemmer til deg fra May-Tove og Johnny.
  God jul til deg og Sten-Ove

  Likt av 1 person

  1. Kjære May Tove og Johnny! ❤️ Tusen takk for at jeg fikk møte dere, det satte jeg virkelig stor pris på ❤️ Herlige er dere, jeg smiler når jeg tenker på dere, og gleder meg veldig til neste gang! Håper det ikke blir lenge til 😉 Masse juleklemmer fra oss begge ❤️

   Liker

 2. Fortsatt god jul til deg og kjæresten din Silje! Kjæresten din er heldig som har deg til kjæreste. Som Halvdan Sivertsen skriver i en av sangene sine:
  » For ei dame …»

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s