Opp i kørja

Riktig god torsdag!

2016 har vært spesielt for meg. Det har vært en ekstremt krevende tid.

Det er muligens overmot og mangel på forstand som gjør at jeg nå begynner å poste igjen. For det å dele i denne tiden har vært vanskelig.

Men her er jeg!

Året har så langt bydd på mer kirurgi. Flere medisinske forsøk. Mer mental juling. Og mange erfaringer.

Samtidig forsøker jeg å ta tilbake livet. Jeg melder meg på igjen, og lærer meg å leve på nytt. Jeg er så «sulten» – det er så mye jeg vil! Kapasiteten går litt i rykk og napp. Dere som har forsøkt dette, skjønner helt sikkert hva jeg mener. Man gutser, må trekke seg tilbake, forsøker på ny, kapitulerer, gir seg ikke, kliner til igjen…

De som ser deg kun når du gutser, tror at du er kjempefrisk. Eventuell høy på et eller annet. Alt går jo tilsynelatende bra? For de som også ser deg når du må rulle inn barten, er realiteten en litt annen. Sannheten er aldri helt åpenbar eller enkel. Ikke en gang for meg selv. Men ingenting er jug. Alt er meg. Jeg prøver meg fram. Jeg er skjør og sterk. Frisk og svak. Frustrert og flistrende. Glad og pissredd. Sånn er vel livet for de fleste av oss, i større eller mindre grad?

For på tivoli er det absolutt ting å glede seg over. Å sette seg i livets små og store karuseller på nytt er ganske så friskt og spennende!

Gastrektomien jeg fikk utført før jul (fjernet magesekken) er vellykket. Tumbs up! Jeg må fortsatt styre kroppen med store mengder medisiner. Jeg må fortsatt spise smart. Det er mye rigg. Og ja – jeg har fortsatt kvalme, smerter og ubehag. Likevel er jeg så glad for at magesekken er borte. Det er definitivt nyttig å kaste ubrukelige ting 🙂

Galgenhumoren i bekjentskapskretsen når stadig nye høyder. Det er så befriende når andre kan le sammen med meg. Når vi kan tulle med alt som er gærnt, da har jeg det som aller best. Jeg lar det få bli avrunding og oppfordring for denne gang: Forsøk å se utfordringer med spøkebrillene på. Jeg er ikke helt overbevist, men mistenker at selv dronninga må innom doen en tur. Av og til. Eller kanskje ofte.

 

IMG_1478

Ønsker deg riktig god helg!

Reklame

10 kommentarer om “Opp i kørja”

 1. Du skriv så godt og e flink t å formidle ut korsn du har d..og ikke minst korsn du vil ha d..og Kjæmpe førr d, e d tydelig du prøve så godt du kan.. Du e bære god☺ varm klæm

  Likt av 1 person

 2. Du e supergo!! Skulle si at også det forrige innlegget ditt blei lest 2 ganga- og dama du beskrev Googlet! Henger med her og sluker det du skriver flinke Silje- livet er ikke for nybeynnere pleie æ å si! Håpe helga blir en opptur!
  Klem fra Synnøve

  Likt av 1 person

 3. Godt du er «på» igjen Silje💜 Du er fantastisk flink til å skrive med en blanding av humor,alvor og nyttig informasjon. Tror mange vil kjenne seg igjen i noe,ja for det er vel få som har alt det du strever med. I allefall så er det mye jeg kjenner meg igjen i🙃 Men nå går vi mot lysere tider. Kjenner vårsola tiner opp en skranten kropp og fyller sinnet med ro og glede. Haukeland neste uke og det blir interessant😉 Masse klæmma til deg fine du💖

  Likt av 2 personer

  1. Kjære Miriam ❤️ Tusen takk for så oppmuntrende og fin tilbakemelding! Du vet å glede en søster! 🎈❤️🎈 Veldig spent på hvordan det går på Haukeland. Krysser fingrene! Kos deg med vår og sol og alt det fine! Stor klem ❤️

   Liker

 4. En absurd verden….
  Når jeg leser bloggen din og samtidig ser det smilende ansiktet ditt som lyser opp bloggen, tenker jeg: Hva?? Feiler den jenta noe?? Hun ser jo frisk ut, gløder på bildet…
  Men akk, verden var nok ikke slik. Realitetene strømmer innover meg mens jeg leser. Og gir meg noen tanker….
  Jeg synes du er modig, tøff som skriver om tanker,opplevelser, erfaringer m.m. på en slik måte. Det skal mot til det!!! Vi snakker om å dele med alle…. Ikke bare de ukjente, men også alle de nære; naboer, barndomsvenner, venner, slekt og så videre.
  Men samtidig gjør du en viktig jobb! Formidler virkeligheten. Og jeg blir nok en gang slått av motet ditt!
  Ikke bare på formidlingsbiten, men også det å leve med en slik komplisert hverdag, og være en slik fighter!.
  Og hvis ikke du er inspirator og motivator for mange andre, ja da forstår ikke jeg noe. For det er det du er; Motivator! Inspirator!
  Lykke til videre!
  Klem til deg.

  Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s