Reportasje i Tara

bilde 3

God torsdag!

I dag er det ekstra spennende dag 🙂 I påskeutgaven av Tara, som nå er i salg, finnes en reportasje om meg. Intervjuet ble gjort i forbindelse med feiringen av «Årets modigste». Stor stas 🙂 Og litt skummelt..!

10748870_10152392449601828_217019738_n
Fotoshoot på Icon Manglerud! Med fotograf Espen Solli og journalist Lisbeth Skøelv.
Tara Årets Modigste Kvinne Silje Antonsen
PT Mats Eggum på Icon Manglerud gir alt! Alltid!
Tara Årets Modigste Kvinne Silje Antonsen
Med Tara`s journalist Lisbeth Skøelv

I disse dager er det 1 år siden jeg begynte å blogge. Så nå har jeg fornyet nettstedet litt. Jeg har endret slik at det skal bli lettere for svaksynte å kunne lese. Følg gjerne bloggen via epost og på facebook! Det kan du gjøre ved å klikke deg inn i menyen til venstre.
Det har vært en spennende og lærerik ferd. Da jeg startet, hadde jeg bestemt meg for å være dønn ærlig om den uføre hverdagen. Det var faktisk mer krevende å være «offentlig skjør» enn jeg hadde forestilt meg.
Derfor blir jeg så ekstra glad når jeg får tilbakemeldinger fra dere. I løpet av året har jeg stiftet bekjentskaper som betyr veldig mye for meg. Det er friske, syke, folk i jobb, folk som er uføre. Og sist, men ikke minst: De som leser mellom linjene. De som kjenner seg igjen i ting som er umulige å dele med ord.
Jeg har lært så mye av kontakten jeg har fått med dere. Dere har tatt i mot både latter og tårer, og dere har delt deres egen hverdagskamp med meg. Verdien av noen som forstår er uvurderlig. Og det tar jeg med meg.
Inntil videre, så ønsker jeg dere alle en fantastisk påske! Selv starter jeg straks på bypåske hjemme hos meg selv her i Oslo. Det har vært maraton-tid, så jeg kjenner at det skal bli godt. Jeg har bestilt sol og masse varmegrader til alle 🙂 Rigga solseng og bunkra opp med lesestoff. Det må jo bli helt riktig mens man fortsetter energikampen 🙂

IMG_6289
WHAT?
Reklame

10 kommentarer om “Reportasje i Tara”

 1. Kjære Silje!
  Jeg husker deg fra ungdomstida som ei jente med et stort smil, rungende latter, alltid positiv og full av energi. Nå har jeg nettopp lest artikkelen om deg i Tara, og er virkelig imponert over at du har klart å beholde alle disse kjennetegnene til tross for alt du har opplevd, og fremdeles må slite med. Du gjør en fantastisk jobb!
  Beste ønsker, Kamilla

  Likt av 1 person

  1. Kjære Kamilla! Tusen hjertelig takk for så fin hilsen! Det satte jeg utrolig stor pris på! Håper alt er bra med deg, og at våre veier krysses snart 🙂 Ønsker deg riktig fin påske! Stor klem

   Liker

 2. Hei Silje😀leste om deg i Tara, nå skal jeg begynne og lese bloggen din. For ei nydelig og tøff dame du er. Mye klokt og matnyttig info her å lese. Jeg er selv kronisk syk (8) år av ME, uføre. Mistet ikke bare helsa, men alt som følger med…. Sosialt, familie, venninner, reiser, turer etc…, You name it.
  Dagen starter med …hvordan er formen idag? Kan jeg dusje? Eller lage middag? Kan jeg gå en liten tur med hunden? Er det sofadag igjen…?

  Men nok om det! Skal bli hyggelig å følge deg, så er vi mindre alene!!

  Likt av 1 person

  1. Hei Hanne! Tusen takk for så fin hilsen! Så utrolig leit at du har det «sånn». Som jeg virkelig ikke unner noen… Håper-håper-håper du finner noe fornuft i bloggen min. Og som du sier – vi er mindre aleine sammen – så send meg gjerne mail! Ønsker deg alt godt! Stor klem og masse mot sendes deg 🙂

   Liker

 3. Heisann!
  Leste artikkelen din i Tara,kjempebra sagt! Har crohns og er selv ufør…enn å ha sykdom som gjør deg selv syk,latterlig!:-/
  Disse ‘usynlige’ sykdommene er slitsomme både fysisk og psykisk,man kan jo se så fresh ut! Merker at jeg legger veldig vekt på utseende…nok med at innsiden er rasert men trenger ikke å se ut som det liksom:-)
  Håper at systemet blir strengere,slik at man får luka bort ugresset,for de fins dessverre og ødelegger for oss som virkelig er syke.
  Måtte gå mange runder med meg selv for å ‘innse’ over at jeg ble ufør,syns det var så flaut…bare i tredevårene. Når det ble snakk om arb i sosiale sammenheng med ukjente,så sa jeg er hjemmeværende mamma istedenfor å ‘innrømme’ at jeg er ufør…akkurat som om det er bedre å bli sett på som ‘lat’ enn syk:-)
  Takk for den ærlige bloggen din,den skal jeg følge med på!God påske:-)

  Likt av 1 person

  1. Hei Monica! Tusen takk for hilsen! Ja, er det ikke rart, hvor mye tid og krefter man bruker på å se «representabel ut» når man er som sykest? Selv om det er umulig å lure omgivelsene sånn helt? Har grunnet mye på det der selv… For når man er sjuk, er det jo overflatetingene som betyr minst av alt. Allikevel, så velger jeg å tenke at det har med selvrespekt gjøre. Det å føle seg så vel man kan (etter forholdene!) er vel så viktig som alt annet. Så jeg tror at sminkepung og nye sko er god medisin! 🙂 Om ikke verden kan bedras, så kan vi iallefall pynte på sannheten 😉 Ønsker deg alt godt! Takk for at du slår følge! Riktig god påskeklem til deg! 🙂

   Liker

 4. Lest artikkelen i Tara jeg også. 🙂 Du er tøff som tør stå frem, stå på!
  Selv gikk jeg fra givende jobb som pedagog til ufør. Ikke ålreit i det hele tatt. :/
  Alle jeg møter er opptatt av å fortelle meg at jeg ser så godt ut. Kanskje er det godt ment, men jeg må nok medgi at det føles som om enkelte ikke helt tror at jeg er så syk at jeg ikke kan jobbe bare bitte-litt når jeg ser så pigg ut. Jeg klarer jo fint å gå rundt utendørs og alt … Nesten så man får lyst til å ta en omvei utenom når man møter gamle kjente. :0
  Sykdommen(e) klarer jeg å leve med hvis døgnet kan fylles etter dagsform, men folks fordommer og følelsen av mangel på medmenneskelighet gjør meg (oftere enn jeg nok kanskje egentlig liker å tro) sår.
  Historien din er viktig, for med den vil kanskje ennå flere forstå!

  Likt av 1 person

  1. Hei Lise! Ja, skjønner så veldig godt hva du mener og opplever. Sårheten, det å føle seg annerledes, og kanskje mistrodd av de som ikke kjenner til alt. Det aller viktigste du kan gjøre, er å være snill med deg selv. Behandle deg selv som du ville behandlet din aller kjæreste venn. Rett opp ryggen, nyt de fine tingene du klarer å få til, og vær stolt over at du er tøff og møter hverdagen! Det krever styrke og mot, så uendelig mye mer enn de fleste er klar over. Her kommer et STORT klapp på skuldra, og en STOR klem til tapre deg! Ønsker deg riktig god helg 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s