(T)opptur

Riktig god torsdag!

Håper dere alle har hatt fin påske! At dere har fått smakt litt på sol og vår, og går energifylte inn i denne fine tiden som står foran oss.

Først må jeg få si tusen takk for så fin respons og alle henvendelser etter Tara-intervjuet. Det er så gildt! Det er tydelig at vi er mange som opplever de samme utfordringene. Behovet for bedre oppfølging og mer åpenhet er så absolutt til stede.

Samtidig som det er så leit å lese det dere skriver, fordi jeg ikke unner ei eneste sjel å ha det «sånn»… Så er det berikende også. Jeg er ikke alene. Med hverken tankene mine, mestringskampen, tapet, den skjøre hverdagen, bekymringene, seiersgleden. Jeg er så takknemlig for at dere vil dele alt dette med meg! Det er inspirerende å vite litt mer om hva dere lenker og gjennomgår. Tusen takk!

Min egen påske ble en opptur. Jeg startet den helt på felgen. Og med ganske redusert syn. Akkurat som da jeg skrev kronikken til Aftenposten, hadde jeg hatt en runde på øyepoliklinikken den dagen Tara kom ut. Jeg så veldig lite. Må jo le..! Jeg og timing, altså! Nå er glasslegemet i øynene begynt å løsne, så jeg lurer på hvordan det vil bli. Heldigvis har de løsnet på en fordelaktig måte, når det nå først skulle skje. Når de løsner enda mer, fjernes de kirurgisk. Måten de har løsnet på, gjør risikoen ved operasjonen mindre.

IMG_6440

Selv om jeg måtte avlyse påskeplanene, så har jeg hatt det fint. Jeg har greid å slappe av for første gang på fryktelig lenge. Etterhvert som dagene har gått, har jeg klart å parkere katastrofetankene, og endelig funnet litt ro i sjela igjen. Det har vært så godt å ta litt fri fra legeruletten. Frustrasjon og stress har gradvis blitt byttet ut med indre fred, glede og optimisme.

Påsken har faktisk vært et lite lykkeprosjekt. Jeg har pleid både sjel og legeme, og fått til å nyte dagene og finværet. Og så har jeg gjort et eksperiment som jeg skal fortelle dere mer om 🙂

IMG_6466
40-års-krisa..?

Magen er ganske som før, men nå som jeg har fått hodet med meg igjen, fikser jeg det bedre mentalt. Og det føles bra, for jeg hadde virkelig begynt å lure på om jeg hadde mistet den evnen. Nå har jeg kjent på at den fortsatt er der. Jeg er klar til dyst igjen! Og det er mye å ta tak i.
Tips: Er du medlem i LMF (Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer)? De har hovedfokus på de tradisjonelle tarmsykdommene (ikke gastroparese feks), men jeg finner mye nytte og støtte i å være medlem der likevel. Uansett mage/tarm-lidelse er det mange fellestrekk og problemstillinger å kjenne seg igjen i. I medlemsbladet Fordøyelsen kan du lese om alt fra hverdagsmestring, kosthold og reiser til psyke, medisin og økonomi. Anbefales! Besøk LMF`s nettside her eller på Facebook her.

Ønsker alle ei riktig god og vårlig helg!

Reklame

Én tanke på “(T)opptur”

 1. Hei! Det er så mye jeg kjenner meg igjen i i det du skriver. Selv om vi har forskjellige problemer er det og en del likt. Kan kjenne igjen fortvilelsen, forvirringen og maktesløsheten i møte med leger, enda flere legerog nye terapeuter som ikke snakker sammen, og ikke forstår hva som er galt, eller spør om det kan være psykosomatisk. Jeg har hatt mye muskel og senebesvær i tillegg til magen i de siste 15 årene. Mye har blitt bedre med omlegging av kosthold og hjelp for diverse næringsmangler men er fremdeles funksjonhemmet, bruker rullestol og tåler minimalt av belastning utenom det daglige og litt trening. Har på en måte forsonet meg med det, men kjenner igjen mye av det du skriver om behovet for å omstille tankene, slik at man klarer å leve så godt som mulig, på tross av begrensninger. Og å klare å læres seg å begrense seg selv selvfølgelig..Jeg var en tur i India og ble syk av amøbedysentri i 1998, ble heftig medisinert med 8 typer antibiotika der, som leger tror har mye med min tilstand å gjøre. Leste nylig denne artikkelen på forskning.no
  http://forskning.no/bakterier-immunforsvaret-sykdommer/2011/11/forgiftet-innenfra#.VSz5ND8DZM_.facebook
  Kanskje kan den være interessant for deg også-selv om du har en annen type magebesvær kanskje..
  Heier iallefall på deg-stå på og fortsett å blogge 🙂
  Varm hilsen fra Anette

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s