Søndagstanker

IMG_7086

 

Tid er et rart begrep. Det er bare ei snau uke siden sist jeg postet, men det føles som en evighet. En vond evighet. Tiden har omtrent stått stille.

Bare timer etter forrige blogg, ble jeg dårligere. Jeg befant meg jo på Riksen, så jeg trodde jeg var i trygge hender. Jeg svettet og hadde frostrier, hadde anfall som minnet om epilepsi, økte smerter, hyppig oppkast, blodtrykk på 40/50, fikk pusteproblemer, følte meg dehydrert og var helt elendig. Jeg ba instendig om å få snakke med lege allerede på formiddagen, men legen hadde ikke tid. Jeg ba om væsketilførsel og smertelindring, men nei. Det eneste jeg fikk tilbud om var en sobril (mildt beroligende pille) og varmepute …

Rundt klokka 20-21 på kvelden kom legen. Jeg husker han sa: «Jeg har egentlig ikke tid til å være her. Jeg kommer ikke tilbake i kveld». Mer husker jeg ikke, jeg gikk inn og ut av bevissthet. Jeg hadde over 40 i feber, og tilstanden var kritisk. Jeg ble umiddelbart satt på intravenøs antibiotika, og sendt på intensivavdelingen hvor det ble påvist blodtrykkssjokk (altså at blodtrykket er så lavt at hjertet trenger hjelp til å jobbe), blodforgiftning (sepsis) og alvorlig dehydrering. 3 kritiske, livstruende tilstander som må behandles momentant. Og som kunne vært unngått dersom personalet hadde hørt på meg og legen hadde besøkt rommet mitt tidligere på dag.

På intensiven fikk jeg veldig god hjelp, all honnør til dem altså. Jeg fikk bedre smertelindring, og det ble satt i gang strakstiltak: Sterkere antibiotika for å ta knekken på betente organer og sepsis, noradrenalin for å få hjertet til å pumpe, og solid væskepåfyll. Pluss en del andre medisinske tiltak for å rette opp ubalanser i både blod og organer. Den nye pankreasen har heldigvis ikke tatt skade, den jobber fortsatt godt. Bank i bordet!

Jeg ble operert morgenen etterpå. Det tok 5 timer. De fikk bare plass til et bittelite stent, og det er usikkert hvorvidt det er tilstrekkelig til å forhindre betennelsene. Planen nå framover er å se om det holder, eller om det må gjøres mer. Muligens kan det lages plass til flere stent etterhvert. Stentet må uansett skiftes hver 4. mnd, så da kan man eventuelt prøve med ett til eller et litt større dersom det ikke funker med dette første.

Så denne uken har vært grumsete og rar, og veldig slitsom og smertefull. Framtidsutsiktene er usikre – legene tør ikke spå den, og de sier jeg må være forberedt på flere «greier». Men i helga har jeg følt meg litt bedre, og betennelsesmarkørene er gått noe ned pga antibiotikaen. Jeg har også koblet fra smertepumpa og intravenøs tilførsel av væske, næring og smertestillende. Jeg er begynt å spise og drikke forsiktig igjen.

Tirsdag skal jeg til landets fremste ekspert på bukspyttkjertelkirurgi. Jeg er fryktelig spent på om hun kan fortelle meg at det finnes noen god løsning. Eller om jeg må leve med dette? Jeg har en del tunge tanker for tiden. De surrer rundt kort levetid og dødsrisiko, rundt genene mine, rundt kroniske smerter, og jeg tenker mye på kreftfare som er en velkjent sak i forbindelse med kronisk pankreatitt over veldig mange år.

Men der er et lysglimt, nå som betennelsesmarkørene er på vei ned. Jeg kjenner litt forskjell – tror jeg – og det er godt å få det bekreftet via prøvesvar. Det gir meg litt håp igjen. Jeg har bare så lyst til å dra hjem en tur, puste litt. De 5 ukene jeg har vært her i denne runden har ikke vært så enkle for meg. Jeg forsøker å tenke på den måten jeg har gjort tidligere, slik at jeg holder motet oppe. Men jeg er så forbanna sliten til sinns.

 

IMG_7096
Finusen min på besøk 

 

Sten har besøkt meg mye, og jeg er så takknemlig! Han lyser opp hverdagen, og jeg har noe jeg gleder meg til og over hver dag. Og jeg har pratet med mamma og broren min. Jeg kjenner hvor mye gnist de legger igjen etter seg, på hver sin fine måte. Og så må jeg få takke alle som sender hilsener, det setter jeg utrolig stor pris på ❤️

 

IMG_7087
Nyvåknet etter narkose og operasjon
Reklame

10 kommentarer om “Søndagstanker”

 1. Åååå kjære kjære Silje ❤❤❤ Herregud hva du går igjennom! 😥😭😢😥😭😭😭
  Maaaaaaasse masse masse god bedring og lykke til!❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
  Håper du snart sitter å spiller piano igjen😍❤
  Goooooooood bedringsklem med masse kjærlighet og styrke fra Isabell

  Likt av 1 person

 2. Kjære, kjære, vakre og sterke Silje. Håper av hele mitt hjerte at det nå kan bli bedre tider for deg, det fortjener du sannelig. Men eg trodde at
  på sykehus er en trygg og blir tatt vare på når en virkelig trenger det.
  Hadde du blitt hørt på ville jo noe av plagene ikke blitt så alvorlige.
  Tenk deg, en lege som sier: eg har ikke tid, det er skremmende.
  Sender masse gode tanker og varme klemmer fra nord.

  Likt av 1 person

 3. Har tenkt på deg denne uken – vært spent. Utrolig hva du greier å videreformidle etter det du har vært igjennom. Blir litt skremt hva leger og ansatte i helsevesen kan få seg til å si når de ser hvor syk du er. Omsorg og omtanke må vike for vår egoisme. Det gjenspeiler samfunnet i dag selv om vi som er friske bør være mer takknemlige. Da viser det igjen at de mest prøvede har mest å gi – som du og dine. Igjen krysser jeg fingrene for deg og den du er. Håper uken som kommer blir bedre for deg. Søndagshilsen fra Solveig

  Likt av 1 person

 4. Kjære Silje.
  Først av alt, så syns jeg sykehuset har behandlet deg dårlig, det er skammelig, og eg håpe virkelig dem beklage sin måte å ta vare på deg når du var så dårlig. Håpe dem har lært.
  Du har måtte gjennomgå veldig mye, og det er ikke vanskelig å forstå at det ikke er alltid er like lett å tenke bare positive tanker. Du har lov til å være lei deg også. Men jeg tror din styrke er, at du selv når sykdom preger sterkt, så klarer du å holde på en spire av positivitet, og straks ting blir litt bedre, så tar du i bruk sterk vilje til å tenke positivt. Eg beundrer deg. Du må holde på troa på at dette skal bli bedre.
  Eg ønsker virkelig at du skal få oppleve å bli bedre, at du skal få glede deg over fuglekvitter og vårlige lyder, at du skal få dra hjem snart og kjenne på at formen blir bedre og bedre. Jeg ønsker deg masse gode dager, at du skal få oppleve masse kjærlighet og at du skal klare å nyte de gode dagene.
  Ta godt vare på deg selv.
  Beste hilsen fra Eva Torill

  Likt av 1 person

 5. Ord blir så fattige, vennen min. Du er så sterk og flink. Selv om du ikke føler det slik hele tiden. Sender deg tonnevis av klemmer❤️❤️❤️❤️❤️❤️ og en stor en til Sten som er der for deg 💙
  Håper ting retter seg nå ❤️😍❤️

  Likt av 1 person

 6. Dette var trist å lese, og jeg ble både provosert og sint over at du ikke blir fulgt opp bedre, og hørt på. Du har jo vist at du kjenner kroppen din veldig godt, og at du bør bli hørt når du kjenner på noe. At du skal få flere problemer enn du allerede har, pga at legen ikke tar deg alvorlig, er hjerteskjærende, rett og slett. Håper du leverer en klage, eller at de rundt deg klarer å nå gjennom til rette ved, slik at dette ikke skjer igjen. Selv om jeg ikke kjenner deg, gjør det vondt å lese om hva du går gjennom. Når ting kan gjøres annerledes, slik at du kan slippe forverring, er det tragisk at du ikke blir ratt bedre vare på. Lykke til videre🌞Håper du klarer å fokusere på det som er positivt, mellom de tunge stundene🌷

  Likt av 1 person

 7. Hva slags lege er det som ikke har tid til pasientene da?? Kjenner jeg blir sint og provosert!! Slik skal deg IKKE være i velferdssamfunnet Norge. Følger med på bloggen din Silje og håper det snart skal gå din vei slik at du kan nyte det gode livet sammen med din kjære. Sender deg alle de positive tanker og et lass av gode bamseklemmer som kan varme i disse tunge tider ❤ Har aldri Sten, men ser at han er en fantastisk person!! Stå på ❤

  Likt av 1 person

 8. kjære,kjære Silje.. Utrolig ka du må gå igjennom!!..og ikke minst at legene ikke tar deg på alvor å gir deg den hjelpen du trenger ,når du trenger den!!..istedet lar de det bli mye verre for deg..helt uakseptabelt!!
  håpe inderlig det går din vei nå..at du får komme hjem snart å kjenne kreftene komme gradvis tilbake i pakt med at vi går en lysere og varmere årstid imøte..:)
  så godt å lese at du fortsatt holder motet oppe,tross alt du gjennomgår..:)
  Masse god bedring til deg,er så glad på dine vegne at du har en så god kjæreste som tar vare på deg:)
  Lykke til ,kjære du,varm klæm

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s