iHerb

Det blir ingen ordentlig blogg uten noen iHerb-anbefalinger, vel..?
Har du ikke stiftet bekjentskap med iHerb, anbefaler jeg deg å besøke dette himmelriket av en nettbutikk sporenstreks! Det er så mye spennende å finne der – og er du som meg, kan det fort bli rene besettelsen. Så nå er du advart 😉

Butikken finner du her: http://www.iherb.com

 iHerb er en amerikansk nettbutikk med et bredt produktutvalg. Her finner du helsekost, vitaminer, kosttilskudd, sportsernæring, allergimat, økologisk hudpleie, babyprodukter og masse annet spennende. De har kjente merkevarer med god kvalitet. I tillegg til mye som ikke er å få tak i her i Norge – spesielt innen allergimat, lavkarbo/diabetikervennlig-mat og spesialkost. Til vilt lave priser. Det er trygt å handle der, de yter kjapp og god service, og det er enkelt å opprette brukerkonto på nettsidene deres.

Det finnes mange nyttige iHerb-guider og kjøpetips på nett, sjekk for eksempel denne Ingrids blogg.

Holder du deg under tollgrensa som er på kr 200,00 slipper du å betale moms. Frakten kommer utenom, den trenger du ikke ta hensyn til når du summerer pakkeverdien. Bestiller du med billigste frakt (koster 4 USD) tar det normalt 2-3 uker før du får pakken i posten. Da må pakken veie under 1,8 kg. Velger du det litt dyrere portoalternativet, betaler du 8 USD og da kan pakken veie inntil 4 kg. Du får pakken levert på døra av DHL innen 2-3 dager. De ringer og avtaler tid for levering på forhånd – veldig kjekt! Blir pakken tyngre enn 4 kilo, betaler du litt ekstra for hvert pund ekstravekt.

Det kan også være lurt å ha litt margin på den 200 kr-grensa, siden valutakursene beveger seg noe. Jeg pleier holde meg litt under for å være på den helt sikre siden. Men som regel ekspederes ordren din iløpet av få timer, så jeg har aldri opplevd at valutaendringene har medført at jeg har kommet over tollgrensa. Men det kan jo i teorien skje. Om du skulle velge å overstige tollgrensa, og dermed betale moms, lønner handelen seg ofte godt uansett kontra å kjøpe samme eller tilsvarende produkter i Norge.

Vær oppmerksom på at det selges produkter på iHerb som inneholder større mengder virkestoffer enn det som er tillatt i Norge. Og produkter med ingredienser som ikke er tilatt i EU i det hele tatt. Dermed kan produktet gå under «legemiddel» eller i verste fall «doping», selv om det bare er tilsynelatende uskyldige vitaminer, proteinpulverbokser eller hudkremer. Er du i tvil, send en forespørsel til klassifisering@legemiddelverket.no Det pleier jeg å gjøre dersom jeg er usikker. De er flinke og kjappe til å svare. Dersom forsendelsen din blir stoppet i tollen pga ulovlig import, mister du nemlig hele pakken. Og det er jo litt kjedelig.

Så – over til noen anbefalinger:

Proteinpulverene jeg har prøvd fra HealthSmart Foods er supergode! De består av 90 % rent proteinisolat fra myse. De er sukkerfrie, har svært lavt karbohydratinnhold, lite fett, og inneholder prebiotisk fiber som sørger for en sunn bakterieflora i fordøyelseskanalen.
Favoritten er denne: Chocolite Protein Chocolate Supreme:

 

Bilde

 

Denne tyr jeg til når jeg er snopsjuk. Noe jeg jo er stort sett hele tiden 🙂 Jeg blander det ut med litt vann til passelig sjokoladesaus-konsistens. Har det på cottage cheese, pannekaker, speltlomper, frukt, is, og til og med som kakefyll. Har også brukt det til å lage brownies, muffins og annet digg. Også godt å tilsette Philadelphia-ost, det blir det nærmeste man kommer et sunt og sukkerfritt alternativ til sjokoladepålegg 🙂

 

Eggehviteprotein fra Now Foods:

 

Bilde

 

Dette proteinpulveret er laget av ren eggehvite, og er et høyverdig alternativ til myseprotein dersom du ikke tåler det. Dette bruker jeg først og fremst til å proteinberike havregrøten min med. Veldig praktisk å slippe søl og klin med eggehviter hver gang jeg spiser havregrøt – for det inntas nemlig veldig ofte..! Dette er et 100 % rent høykvalitetsprotein med svært høy score i opptak og biotilgjengelighet. Har også brukt det i bakst, til å lage fluff, i omeletter/eggbaserte retter, i shakes, i marengs og i marsipan. Smaker ingenting, akkurat som ren eggehvite skal gjøre. Under 1 gram karbohydrat og fett pr servering. Uten gluten, sukker, laktose, gjær eller tilsetningsstoffer – med andre ord ypperlig for deg med diabetes eller intoleranser, så fremst du tåler eggehvite.

 

Stevia med toffee-smak:

 

Bilde

 

 Dette søtningsmiddelet gir veldig god toffeesmak – og er helt uten sukker. iHerb har utallige varianter av stevia-søtning, og denne er en av favorittene mine. Den har ikke den bitre bismaken som jeg synes stevia-produkter ofte har. Namnam til det meste 🙂

 

 

Hurraw Lipbalm:

Bilde

Veldig god leppepomade med deilig duft og smak. Finnes i mange utgaver.

 

Atkins Endulge Chocolate Caramel Mousse Bar:

Bilde

 

Vanvittig gode barer – avhengighet tjohoi! Smaker litt sånn Mars-ish. Ypperlig snop til diabetikere eller til deg som følger et lavkarbokosthold. Ha ha burde egentlig være forbudt å lage så gode barer..!

 

 

Reklame

7 kommentarer om “iHerb”

 1. Åååååh, tar gjerne flere sånna anbefalinger!!! Har vært inne på iHerb, men følte meg helt lost første gangen, haha! Nå skal jeg bestille den øverste chocoliten jaffal, midt i blinkersen for meg!!!

  Likt av 1 person

  1. Håper du kommer til å like den! Også den som heter Chocolite Fudge Brownie og Chocorite French Vanilla er mye brukt her hos meg. (Merk: Den med vanilje-smak heter Chocorite og ikke Chocolite – men har stort sett samme næringsinnhold og er av samme produsent). Skal skrive mer om dem 🙂 Lurer du på noe på iHerb er det bare å spørrei vei! Skjønner godt det er forvirrende i starten, for det er jo så himla masse spennende der. Men etter kjapp tid kommer det til å være peace of cake 😀 I dobbelt forstand 😀 Er julaften hver gang DHL ringer på her 🙂 Stor klem

   Liker

   1. Jeg bare diggggger disse har ikke prøvd alle men de jeg har prøvd er bare tommel opp De jeg har prøvd er french vannilje (den beste ) Strawberry , capucino, og den du har lagt ut og jeg venter på den med banan 🙂 Er bare kjempe fornøyd med det merket. Har ikke prøvd andre merker så jeg har ikke noe å samenligne med

    Likt av 1 person

 2. Da ble også jeg fristet og har bestilt tre av de produktene du anbefalte. Gleder meg til å teste de ut (særlig sjokoladen 🙂 Håper du kan komme med flere tips for som sagt er det litt innviklet når en ikke har testet ut noe fra før. Har ingen erfaring med proteinpulver, men den sjokoladegreia hørtes jo veldig god ut. Pleier du å spise den når du har trent ? De hadde også en selvbruningskrem som fikk veldig mye positiv omtale men som var utsolgt nå. Den vil jeg prøve en gang. Har du prøvd noe slikt på iherb?

  Likt av 1 person

  1. Håper du blir fornøyd! Og ikke nøl med å spørre dersom det er noe du lurer på – jeg skal prøve å svare deg så godt jeg kan. Skal også legge ut litt tips til hva jeg bruker proteinpulverene til. Barene spiser jeg mest som snop 🙂 Geniale å ha med i veska også. Selvbruning har jeg ikke prøvd derfra, si gjerne ifra når du får testet ut! Klem 🙂

   Liker

 3. Ja denne siden var farlig kjekk. Nå er selvbruningskremen også bestilt. Fikk mye positiv omtale så da skal si fra når jeg får testet den 🙂

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s