Ut og stjæle hester?

Jeg jobber mye med meg selv og mitt eget hode for tiden. Det er ikke til å komme forbi at min største utfordring, sånn bortsett fra det rent fysiske, er å akseptere at tingene er som de er. I perioder går det greit, i andre perioder ikke riktig så greit. I sommer har det vel sneket på seg både sorg, maktesløshet og sinne, og da er det lett at fortvilelsen blir destruktiv.

I tillegg til aksept, jobber jeg altså med å ikke være sint på min egen kropp, å fortsatt sette meg mål, og å beholde drømmene mine.

Jeg vil gjerne dele med dere en fin teknikk som hjelper meg til å akseptere mine egne følelser. Den er effektiv, og får selv den mest frustrerte til å dra på smilebåndet!

Utdraget (noe forkortet) er hentet fra boka «Kraften» av Rhonda Byrne. Jeg har fått både denne, og «Hemmeligheten» (samme fortatter), av mamma. De bøkene er helt gull! Det er ikke bøker jeg leser fra perm til perm. Jeg tar heller et kapittel som jeg føler passer til den situasjonen jeg er i. Disse kapitlene må jeg ofte lese flere ganger – og drøvtygge. Det magiske er at bøkene «snur seg» alt etter hva som vederfares. Jeg har lest i dem haugevis av ganger, men opplever stadig at de gir ny mening. Det er som om de forteller meg nye ting – akkurat som dagene og utfordringene i livet mitt også forandrer seg. Bøkene omhandler tankens kraft. Hvordan man kan styre tankene sine slik at livet blir bedre – uansett hva.

 

«Ikke kjemp i mot de ubehagelige følelsene»

 

«Følelsene dine er din Gud»

Chanakya (350 – 275 f.Kr – indisk politiker og fortatter)

Alt har sin fullkomne plass i livet, også de vanskelige følelsene. Uten ubehagelige følelser ville vi aldri visst hvordan det føles å ha det bra.

Hvis du føler deg ille til mote fordi du har ubehagelige følelser, gir du mer kraft til de ubehagelige følelsene dine. Det er du som kontrollerer følelsene dine. Du har makten over ditt eget liv.

Når jeg har ønsket å ta lettere på ubehagelige følelser, har jeg forestilt meg de ubehagelige følelsene som ville hester. Det er en sint hest, en bitter hest, en hest som bebreider, en furten hest, en forskrudd hest, en gretten hest, en irritabel hest – alt du kan forestile deg. Det er en hel stall full av hester med ubehagelige følelser. Hvis jeg blir skuffet over noe som har skjedd, sier jeg til meg selv: «Hvorfor satte du deg på skuffelsens hest? Kom deg av nå, den styrer rett mot flere skuffelser, og du vil jo ikke dit den vil». Slik forestiller jeg meg de ubehagelige følelsene som ville hester. Jeg setter meg på dem, og hvis jeg har satt meg på dem, kan jeg også gå av dem. Jeg betrakter ikke ubehagelige følelser som mitt virkelige jeg eller den egentlige utgaven av andre, for slik er det ikke. Ubehagelige følelser er ikke den du er, det er ingen som er sine ubehagelige følelser. En ubehagelig følelse er noe du har tillatt deg å føle, og du kan velge å gå av den hesten like raskt som du satte deg på den.

Hvis du betrakter de ubehagelige følelsene som en vill hest du har satt deg på, er det en måte å fjerne kraften fra de ubehagelige følelsene. Hvis en som står deg nær er gretten, vil hans eller hennes ubehagelige følelser ha langt mindre kraft til å påvirke deg hvis du forestiller deg at vedkommende har satt seg på en gretten hest. Da vil du ikke ta det gretne humøret så personlig. Men hvis du tar det personlig og blir gretten fordi den andre er gretten, er det du som akkurat har satt deg på den gretne hesten sammen med vedkommende.

Når det gjelder alt jeg ikke ønsker meg i livet, bruker jeg altså fantasien for å ha det morsomt og svekke kraften i det jeg ikke ønsker. Det hender jeg begynner å le når jeg ser meg selv eller andre ri på ville hester i forskjellige livssituasjoner. og det er virkelig bemerkelsesverdig å kunne le av seg selv med utgangspunkt i ubehageilge følelser! Da har du akkurat forandret livet ditt!

 

 

JollyJumper

Hvis du ikke har det bra, skal du ikke gi den ubehagelige følelsen mer kraft ved å straffe deg selv for at du ikke har det bra. Gjør du det, pisker du bare den ville hesten inn i en enda mer negativ, oppkavet stemning. Det handler om ikke å hate de ubehagelige følelsene, men bevisst å velge gode følelser, og velge dem oftere. Når du motsetter deg ubehagelige følelser, forsterkes de! Jo mer du ikke vil ha de ubehagelige følelsene, jo mer forsterker du dem. Jo mer du motsetter deg ting i livet, jo mer bringer du dem til deg. Så ikke bry deg om de ubehagelige følelsene hvis de skulle komme over deg. Ikke gi dem motstand overhodet. Da tar du all kraft fra dem.

 

Jeg liker å dra den der enda litt lengre 🙂 Flere ganger i løpet av dagen velger jeg meg ut en hest å sitte på. En hest med den egenskapen jeg ønsker meg mer av. I morges, for eksempel, satt jeg meg på en «våge-å-glede-meg-til-noe-igjen» – hest. Fint blodsukker og god fordøyelse hadde den òg 😉

 

lucky_horse_st_patricks_day_photo_sculpture-r78f8a45cc77e4d22a66d2b7acef2ad74_x7saw_8byvr_324

 

 

Reklame

2 kommentarer om “Ut og stjæle hester?”

 1. Så sant, så sant! Du skriver godt og svært beskrivende – jeg så for meg hesten jeg! 🙂 Jeg har også lest hemmeligheten, den er virkelig fin! Det kan være ganske så vanskelig og utfordrende å bruke det man lærer i den boka når man har det som verst, og når negativiteten og rådløsheten råder. Man har ofte en tendens til å bruke det i de positive situasjonene – noe som er nettopp det man lærer: negativt avler negativt og positivt avler positivt.

  Det virker som har skjønt det! Stå på videre, ri inn i solnedgangen, eller noe.. ;P

  Ha gode dager!

  Likt av 1 person

 2. Så bra du liker Hemmeligheten! Ja, det er veldig sant det du sier om at den er vanskelig å både forstå og bruke når man har det vanskelig. Den kan leses på så mange måter! Ofte må jeg lese om og om igjen for å helt få taket på teksten. Men du verden hvor magisk den er! Jeg finner veldig trøst i å lese bøkene. Og enda mer trøst når jeg forstår, og får koblet meg inn på riktigere frekvens. Det er selvfølgelig ikke alt i bøkene jeg tar like bokstavelig. Men at det er «ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det» – blir så tydelig!

  Jeg håper du får kost deg masse disse flotte sommerdagene! Stor klem 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s