3 ting

I den siste tiden har en farsott av «3 hverdagsgleder» herjet på Facebook. Folk utfordrer hverandre til å skrive 3 ting i statusfeltet sitt som de er takknemlige for, i et visst antall dager. Jeg synes det er fint at slikt kan få plass. For vi har så uendelig mye å være glade for!

Men fra tid til annen, så opplever de fleste av oss at tiden kan være tung. Tyngre enn den burde. Selv om vi prøver å ta oss sammen, så funker det liksom ikke. Og noen ganger kan det nesten virke provoserende å skulle finne 3 ting å være glade for. Når man egentlig bare er tom eller trist.

 

Silje Kristin Antonsen02

«Du er modigere enn du vet, sterkere enn du tror og klokere enn du forstår!» — Ole Brumm

Jeg har en teknikk jeg pleier bruke, som jeg synes er fin og som jeg gjerne vil dele med dere. Når hverdagen er utfordrende, så kan det gå ut over selvfølelsen etter en tid. Vi forstår ikke hvorfor ting er som de er, hvorfor alt føles tomt og motløst, og vi gir gjerne oss selv mental juling for at vi ikke greier ta tak. Det heter jo at vi selv er ansvarlig for vår egen hverdag. Og alt burde jo ligge til rette for at vi skulle ha det bra?

Øvelsen er veldig enkel, og på noe vis lik Facebook-utfordringen. Men i tillegg til å tenke på 3 ting som du er takknemlig for, så skal du finne 3 egenskaper ved deg selv som du har brukt denne dagen. Du skal også begrunne hvorfor du brukte denne egenskapen til tross for at du har det sånn som du har det. Da vekter egenskapen nemlig mye tyngre.

 

Feks:

∗ Jeg har vist vennlighet i dag. Jeg smilte og sa hei til en jeg ikke kjenner. Selv om jeg føler meg ensom.

∗ Jeg har vist nysgjerrighet i dag. Jeg googlet noe som jeg har lurt på en god stund. Selv om jeg er tafatt og motløs.

∗ Jeg har vært snill med meg selv i dag. Jeg gjorde meg ekstra flid, og pyntet med grønnsaker til maten min. Selv om jeg er trist og lei meg.

Som du ser, så krever selv de minste ting (som vi gjerne ikke tenker over at vi gjør) at vi bruker noen av egenskapene våre. Hvert et våkent minutt, så bruker du deg selv til noe. Men hvor ofte gir vi oss selv ros? Ved å bruke denne teknikken, blir du automatisk mer bevisst på de fine og positive sidene ved deg selv. Som mest sannsynlig alle setter pris på, men som vi er så alt for lite flinke til å si til den det gjelder.

Når du begynner med denne øvelsen, kan det virke litt rart, og kanskje er det vanskelig. Men jeg lover at det raskt går sport i det. Start foreksempel på sengekanten om kvelden. Etterhvert kanskje også ved lunsjtider. Eller på hjemreise fra jobb og barnehage. Det gjør noe med selvfølelsen – vi trenger alle en klapp på skuldra. Spesielt når ting ikke føles så greit som de gjerne skulle være. Det er veldig smart å ha en liten bok å notere det i – eller på telefonen din. Den er veldig bra førstehjelp når du trenger noe ekstra å støtte deg til. Den blir en liten hemmelig, personlig mentaltrener! Og den er din, for bare deg.

Jeg pleier også gjøre dette når jeg har vært på trening, og ikke egentlig er fornøyd med det jeg har greid. Istedenfor å sette meg ned å være skuffet over innsatsen min, gjør jeg øvelsen. Da leter jeg etter 3 egenskaper ved meg selv jeg har brukt i forbindelse med treningsøkta. Ofte noterer jeg det ned i treningsdagboken. Det er veldig motiverende å se tilbake på!

 

Feks:

Jeg har vist pågangsmot i dag. Jeg gikk på trening. Selv om jeg var sliten og ikke fikk gjort det jeg skulle.

Jeg har tatt fram livsgnisten min i dag. Jeg evnet å glede meg over lyden av en låt på trening. Selv om humøret var på bånn.

Jeg tok hensyn til meg selv i dag. Jeg valgte å gå istedenfor å løpe. Selv om jeg vet at løping sto på planen, så valgte jeg å lytte til kroppen.

IMG_2879

 

Reklame

4 kommentarer om “3 ting”

  1. Du har så rett Silje,det finnes nok små positive ting eller hendelser hver dag, men mange sliter kanskje med evnen til å se det fordi de stiller forventninger som er høyere. Slik du skriver det blir det man kan tenke på som ubetydelig plutselig av svært oppmuntrende betydning. Kjempe fint tekst😊

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s